Biography

Biography Christian van Hedel

Christian van Hedel is mijn naam. Geboren in 1974 in Dinther (Nederland). Al vanaf mijn hele jonge jaren ben ik altijd creatief geweest met postloden, verf en fototoestel. Om mijn gevoel en fantasie te kunnen uiten, tekende of schreef ik. Schilderen op het doek met acryl en olieverf doe ik sinds het jaar 2000.  Pas veel later, sinds 2014 ben ik met mijn werken gaan exposeren bij galeries en beurzen in binnenland en het buitenland. Na 2014 ben ik me professioneel gaan bezig houden met het vervaardigen van kunst in de vorm van schilderijen, tekeningen, fotografie, foto-art en een combinatie van dit alles in een mixedmedia werk. Mijn werken worden tegenwoordig wereldwijd verkocht (China, India, USA, in heel Europa).

Door het volgen van diverse tekenlessen, schilder-workshops en door vele jaren ervaringen heb ik me weten te ontplooien tot een kunstenaar zoals ik nu ben. Elke kunstwerk, is een studie en een leerproces voor het volgende kunstwerk. Het is een ontwikkeling dat nooit stopt. Uiteraard blijf ik me bijscholen, door onder andere het volgen van een studie op de Utrechtse kunst academie HKU voor beeldende kunsten.

De schilderijen die ik vervaardig, ontstaan uit emotie en door de hedendaagse gebeurtenissen wat mij persoonlijk raakt. Het onbewuste transformeren naar het bewuste. Accepteren van de emotionele  ontwikkelingen van mij als persoon in het dagelijkse leven.  Het creëren van beeldend kunst is voor mij als het vertellen van een verhaal of poëzie.

Art is something absolute, something positive, wich give power, just as food gives power!